Forskarföreningar

NYHET | 17 okt 2017

Norsk Medietidskrift 3/2017

Nye Media City Bergen har åpnet och  TV2 har 25 års jubileum, siste nummer av Norsk Medietidskrift er en variert og mangfoldig utgave av tidsskriftet.

NYHET | 28 jun 2017

Nytt nummer av MedieKultur

Den danska vetenskapliga tidskriften MedieKultur har släppt nytt temanummer. Temat är ”Complex Evolution - Media and communication in contemporary Asia” och innehållet består av artiklar från en av panelerna på NordMedia konferensen 2015.

NYHET | 27 jun 2017

Nytt nummer av Norsk medietidskrift

Nummer 2/2017 av Norsk medietidskrift er et spesialnummere fra Norsk Medieforskerkonferanse i Bergen 2016. Det handler om hvem som kommuniserer noe, hva som kommuniseres, og hvordan medierte budskap mottas av publikum. Fellesnevneren blant artiklene er at de alle handler om nyheter på en eller annen måte.

NYHET | 22 jun 2017

Nytt nummer av Media & viestintä

Den finska vetenskapliga tidskriften Media & viestintä har släppt sitt andra nummer för 2017. I samband med detta flyttar de också till en ny adress, och blir en del av open journal databasen ”Journal.fi”.

NYHET | 22 mar 2017

Nytt från de nationella forskningstidskrifterna i Norden

De nationella forskningstidskrifterna i Norden har alla kommit ut med nya nummer. Bland artiklarna finner vi bland annat teman så som norsk filmhistoria, hur sociala medier kan utmana föreställningar om kön och familj och användandet av Twitter under bombattentatet vid Boston Maraton.

EVENT | 10 mar 2017

Forskarföreningarnas årliga konferenser

De nationella forskarföreningarna inom medie- och kommunikationsvetenskap håller årligen konferenser / årsmöten med aktuella teman. Under våren träffas medlemmarna i de finska och svenska medieforskarföreningarna.

EVENT | 13 feb 2017

NordMedia 2017: Pre-Conference for Doctoral Students

NordMedia 2017 conference organizes a free pre-conference academic workshop for doctoral students in media and communication studies on August 16, 2017.

NYHET | 2 jan 2017

Media & viestintä 4/2016

Media & viestintä är en av Finlands ledande tidskrifter om kommunikations- och medieforskning, och har utkommit sedan 1970-talet.

Fyra nummer per år behandlar ett brett område inom forskningen i artiklar, intervjuer, recensioner och kommentarer.

Artiklarna skrivs i regel på finska men sammandrag på engelska ingår.

Media & viestintä ges ut av den finländska forskarföreningen Mevi.

NYHET | 27 dec 2016

Redaktørskifte i Norsk medietidsskrift

Norsk medietidsskrift (etabl. 1994) er et vitenskapelig tidsskrift som fra 2015 utgis med åpen tilgang (open access). Dette nummeret, nr 4 / 2016 er det siste med Steen Steensen som redaktør. Fra nr. 1 2017 er Jens Barland ny redaktør.

Från forskarföreningarna | 6 nov 2016

FSMKs avhandlingspris 2017

Föreningen för svensk medie- och kommunikationsforskning utlyser FSMKs Avhandlingspris 2017. Priset delas ut på FSMKs årliga konferens.
Målet med priset är att lyfta fram en excellent doktorsavhandling inom Medie- och kommunikationsvetenskap (MKV) och Journalistik (eller motsvarande), som är framlagd och godkänd vid svenskt lärosäte.

Prenumerera på Forskarföreningar