Nyheter arkiv

NYHET | 27 dec 2016

Redaktørskifte i Norsk medietidsskrift

Norsk medietidsskrift (etabl. 1994) er et vitenskapelig tidsskrift som fra 2015 utgis med åpen tilgang (open access). Dette nummeret, nr 4 / 2016 er det siste med Steen Steensen som redaktør. Fra nr. 1 2017 er Jens Barland ny redaktør.
NYHET | 16 dec 2016

Update of AVMSD: Role of National Regulators Contentious Issue

The new rules for audiovisual media services proposed by the EU Commission in May have been debated in the Council and the European Parliament’s Culture Committee. The role of national regulators, advertising rules and the new “quotas” for European works in on-demand services seem to be tricky issues, as reported in the European Media Policy newsletter.
EVENT | 14 dec 2016

Welcome to NordMedia 2017

NordMedia 2017 conference is coming soon. Next summer media reseachers will meet again, this time in Finland. The School of Communication, Media and Theatre at the University of Tampere is honored to organize the next biannual NordMedia conference.
NYHETSBREV | 06 dec 2016

New Issue of European Media Policy

Welcome to a new issue of our newsletter European Media Policy, providing an up-date on policy developments at the European level.
NYHETSBREV | 02 dec 2016

Nytt nummer av Medietrender i Norden

Vilka är de största mediebolagen på den nordiska marknaden? Hur går det för dagspressen i den digitala världen? Flyttar all nyhetskonsumtion till nätet? Det är några ämnen i december-numret av Nordicoms nyhetsbrev.
NYHET | 02 dec 2016

De 25 största mediebolagen på den nordiska marknaden 2015

Fem mediebolag, samtliga nordiska, nådde 2015 en omsättning över en miljard euro i de nordiska länderna. Överlägset störst är svenska Bonnier, följt av norska Schibsted och svenska Stenbecksfären (MTG/Viasat).
NYHET | 01 dec 2016

Mediemoms i Norden - en kartläggning (2016)

Ett nytt förslag från EU-kommissionens öppnar upp för likvärdig moms för tryckta och digitala medier. Norge avskaffade momsen på digitala nyheter i mars i år, men vad gäller i övriga Norden? Nordicom har kartlagt mervärdesskatterna för olika medier i de fem nordiska länderna.
NYHET | 29 nov 2016

Norge starter FM-slukking i januar 2017

I løpet av neste år vil norsk nasjonal radio bli heldigital. FM-slukkingen, som vil skje regionvis, starter i januar 2017. De fleste lokalradioer vil kunne fortsette på FM frem til 2022.
NYHET | 28 nov 2016

Friheten på nätet minskar

Friheten på nätet minskar för sjätte året i rad. Allt fler länder försöker kontrollera sociala medier och meddelande-appar, enligt en global rapport från Freedom House. Island lyfts fram som en ledande förespråkare för yttrandefrihet.
NYHET | 28 nov 2016

Nordicom Review fortsätter att utvecklas

I november 2016 var arbetet med att finna medlemmar till Nordicom Reviews redaktionsråd – Editorial Board – klart. Det är en av flera steg som tagits under senare år för att utveckla tidskriften mot en tydlig internationell standard.