Ledig tjänst | 23 feb 2017

Nordicom søker ny medarbeider

Ved Nordicoms kontor i Norge er det nå ledig et to-årig vikariat som dokumentalist/førstekonsulent. Stillingen er plassert ved Institutt for informasjons- og medievitenskap ved universitetet i Bergen. Dokumentalisten skal blant annet ha ansvaret for driften av Nordicoms norske avdeling.

Seminarium | 22 feb 2017

Seminarium om Mediebarometerns första resultat

Välkommen till seminariet "Från papper till pixlar – Mediala generationsklyftor" i Stockholm 8 mars.

Ny statistik, bland annat de första resultaten från Mediebarometern 2016, presenteras av NORDICOM, Medierådet, Kantar Sifo och TS.

Nordicom | 22 feb 2017

Vi gör om på webben

Vi gör om våra nyhetsflöden och arbetar bland annat med att skapa nya sökkategorier. Det gör att webben tillfälligt kan se annorlunda ut och att vissa funktioner kan krångla. Arbetet blir klart under våren.

Analyse | 16 feb 2017

Mediebranchen reagerer på ændrede vilkår

De seneste års forandringer på mediemarkedet udfordrer mediernes økonomi. Det viser en ny analyse fra den danske Slots- og Kulturstyrelse, der ser nærmere på mediebranchens evne til at tilpasse sig den nye virkelighed.

Udbud | 13 feb 2017

Udbud: Hvordan forstår danskere nyheder og aktualitet?

Den danske Slots- og Kulturstyrelse udbyder i forbindelse med ”Rapportering om mediernes udvikling i Danmark” en opgave om danskernes opfattelse og forståelse af nyheder og aktualitet.

Conference | 13 feb 2017

NordMedia 2017: Pre-Conference for Doctoral Students

NordMedia 2017 conference organizes a free pre-conference academic workshop for doctoral students in media and communication studies on August 16, 2017.

Yttrandefrihet | 13 feb 2017

Kunskapsplattform om yttrandefrihet i Europa

Online Media Freedom Resource Centre är en öppet tillgänglig kunskapsbank om yttrandefrihet och mediemångfald i Europa. Tjänsten är utvecklad av European Centre for Press and Media Freedom och Osservatorio Balcani e Caucaso Transeuropa och presenterar nyheter, rapporter och regelverk på området.