NYHET | 6 sep 2017

Nordiskt expertmöte om falska nyheter

Nordicom anordnar tillsammans med Nordiskt Journalistcenter i slutet av september ett expertmöte om falska nyheter. ​

EVENT | 15 maj 2017

NordMedia 2017

NordMedia 2017 conference in Finland is coming soon - deadline for full papers is June 30.

EVENT | 8 maj 2017

Nordicom på Nordiske Mediedager

Den 10 – 12 maj går Nordiske Mediedagerna i Bergen av stapeln. Nordicom kommer att finnas på plats med ett bokbord som presenterar aktuell litteratur från Nordicom, dessutom kommer Jonas Ohlsson, medieforskare på Nordicom, att delta i en debatt tillsammans med bland annat den norska kulturministern.

EVENT | 5 maj 2017

Digital Culture and Society Conference in Shanghai

Every second year, the Nordic Center in Shanghai is arranging a conference, providing a forum for researchers and practitioners to meet. This year’s conference will take place on October 19 – 20, 2017 and the theme is “Digital Culture and Society".  As a member university, those affiliated with the University of Gothenburg gets a discount on the participation fee.

EVENT | 10 mar 2017

Forskarföreningarnas årliga konferenser

De nationella forskarföreningarna inom medie- och kommunikationsvetenskap håller årligen konferenser / årsmöten med aktuella teman. Under våren träffas medlemmarna i de finska och svenska medieforskarföreningarna.

EVENT | 22 feb 2017

Seminarium om Mediebarometerns första resultat

Välkommen till seminariet "Från papper till pixlar – Mediala generationsklyftor" i Stockholm 8 mars. Ny statistik, bland annat de första resultaten från Mediebarometern 2016, presenteras av NORDICOM, Medierådet, Kantar Sifo och TS. Seminariet direktsänds av SVT Forum på SVT2 och kan även ses på webben.

EVENT | 13 feb 2017

NordMedia 2017: Pre-Conference for Doctoral Students

NordMedia 2017 conference organizes a free pre-conference academic workshop for doctoral students in media and communication studies on August 16, 2017.

EVENT | 1 feb 2017

Call for abstracts - NordMedia 2017

NordMedia invites you to submit abstracts and panel session proposals for the NordMedia 2017 conference that will be held on August 17 - 19, 2017 in Tampere, Finland. NordMedia is a biannual conference organized by Nordic media research associations in cooperation with Nordic Information Centre for Media and Communication Research NORDICOM.

EVENT | 25 jan 2017

A Digital Afternoon at Yle

Welcome to a digital afternoon at Yle and a discussion with the Nordicom researcher community about Nordic PSM digital developments.

EVENT | 20 jan 2017

Om böcker, läsande, språk och bibliotek

Under våren 2017 arrangeras flera lokala seminarier och konferenser  i Sverige om bibliotek, böcker, språk och läsande.

Prenumerera på Event