Medieanvändning/bruk

NYHET | 31 aug 2017

Digital News Report 2017

People in the Nordic countries are among Europe’s most avid users of smartphones for reading news online. They are also the most willing to pay for online news. These are some of the findings in the Digital News Report 2017 from the Reuters Institute.

NYHET | 30 aug 2017

Nordisk telekomrapport: Mobilt fortsätter att öka

Mobil datatrafik fortsätter att växa kraftigt i Norden. Samtidigt ökar tillgången till snabbt bredband, där alla nordiska länder ligger över EU-genomsnittet. Det visar den årliga rapporten från de nordiska telekommyndigheterna.

NYHET | 6 jul 2017

Mediekonsumtionen allt mer digital

Mediekonsumtionen förändras och blir allt mer digital. Digitaliseringen har också skapat en tydlig klyfta mellan de yngres och de äldres mediekonsumtion. Det visar en ny rapport från Myndigheten för press, radio och tv.

NYHET | 29 jun 2017

Förtroendet för medier fortsatt stabilt

Trots stora förändringar i omvärlden finns en stabilitet i Sverige i allmänhet. Förtroendet för landets medier är också stabilt, men skiljer sig mellan olika samhällsgrupper. Det här visar SOM-institutets nya forskningsantologi Larmar och gör sig till.

NYHET | 16 jun 2017

Radiolyssnandet i Norden 2016

Sju av tio nordbor lyssnar på radio varje dag via FM/DAB eller direkt via webben. Radiolyssnandet i Norden håller sig därmed en ganska stabil nivå. Däremot är podcast-lyssnarna fortfarande få. Det visar 2016 års nordisk radiodata, sammanställda av Nordicom.

NYHET | 15 jun 2017

Danskernes medieforbrug ændrer sig fortsat

Brugen af traditionelle medier som tv, radio og aviser går stadig tilbage, og medieforbruget bliver mere og mere baseret på digitale og mobile platforme. Samtidig udvikler brugen af medier og platforme sig forskelligt fordelt på alder. Det fremgår af en ny rapport, som den danske Slots- og Kulturstyrelse udgiver i dag.

NYHET | 8 jun 2017

Ungas medieanvändning i kraftig ökning

Medietiden har ökat kraftigt bland barn och unga det senaste decenniet. Det visar Statens medieråds undersökning Ungar & medier, som kartlägger barn och ungas medieanvändning. Undersökningen visar att de unga som tidigare klassats som högkonsumenter, i många avseenden är dagens genomsnittskonsumenter.

NYHET | 15 maj 2017

Några resultat från Mediebarometern 2016

Mediebarometern 2016 visar att användningen av medier på internet fortfarande ökar. Vi tillbringade till exempel mer tid på såväl sociala medier som rörlig bild på internet år 2016 jämfört med år 2015. Men trots framgången för den digitala tekniken är det viktigt att understryka att teknikskiften inte medför att användningen av traditionella medier är på väg ner. Traditionell radio och tv är alltjämt de största medierna.

NYHET | 5 maj 2017

Norsk mediebarometer: Fler läser tidningen på nätet

Medieanvändningen på nätet ökar stadigt. I Norge läser alltfler tidningen online, och även strömmade tjänster för ljud och bild fortsätter att växa. Samtidigt ligger linjär tv och radio kvar på samma nivåer som förra året. Det visar data från Norsk Mediebarometer 2016.

NYHET | 31 mar 2017

EU-länderna snart ikapp Norden online?

De unga i Norden är sedan länge dagliga webbanvändare, och även Nordens äldre är flitiga på internet. Men medan unga i Europa (EU-genomsnitt) använder webben  lika mycket som sina nordiska jämnåriga, är det stora skillnader bland de äldre i Norden och EU-genomsnittet. Det visar data från Eurostat.

Prenumerera på Medieanvändning/bruk