Norden

NYHET | 23 okt 2017

Flera mediekonferenser i Norden

Journalisters säkerhet, nyhetsmedias roll i moderna demokratier eller medieutbildning och mediepedagogik – det här är några av de konferensteman som de nordiska länderna bjuder på under hösten och vintern.

NYHET | 16 okt 2017

Ny IT-statistik: Så används internet i Nordens regioner

De nordiska huvudstäderna har Europas ivrigaste internetanvändare. Men även invånarna i andra nordiska regioner surfar ofta på nätet, kopplar upp sig med mobilen och är flitiga på sociala medier. Det visar Eurostats statistik som jämför nätanvändning i över 200 europeiska regioner.

NYHET | 6 okt 2017

Ny forskningstidskrift med fokus på Norden

Rethinking ScandinaviaRethinking Scandinavia – så heter en nystartad nätbaserad tidskrift inom forskningsfältet nordistik. Idén till denna nya publiceringsmöjlighet presenterades i somras på en internationell konferens i Lund.

NYHET | 27 sep 2017

Finländsk tidskrift diskuterar nordisk film

Det är blomstrande tider för nordisk film. Det konstaterar redaktörerna för ett specialnummer av tidskriften Lähikuva (Närbild), som diskuterar nordisk film från ett finländskt perspektiv.

NYHET | 26 sep 2017

Film på bio i Norden - publikation från Kulturanalys

I vilket nordiskt land går befolkningen mest på bio? Och hur ser det ut med jämställdheten i nordisk film? Det svarar Kulturanalys Norden på i en ny statistikpublikation.

NYHET | 18 sep 2017

Så dokumenteras NordMedia 2017

Den nordiska forskningskonferensen NordMedia 2017 är över och konferensdokumentation är i full gång. Några förändringar kommer ske från föregående år.

NYHETSBREV | 12 sep 2017

Ny utgåva av Medietrender i Norden

De nordiska länderna blir alltmer digitala och mobila. Medieanvändningen på nätet växer och i internationella jämförelser ligger Norden i framkant. Samtidigt visar undersökningar att nordborna inte överger de traditionella medierna.

NYHET | 6 sep 2017

Nordiskt expertmöte om falska nyheter

Nordicom anordnar tillsammans med Nordiskt Journalistcenter i slutet av september ett expertmöte om falska nyheter. ​

NYHET | 31 aug 2017

Report maps business models of Nordic local and city newspapers

A report published by the Communication Research Centre CRC at the University of Helsinki explores the business models of local and city newspapers in Scandinavia. The report, written in Finnish, is based on a description and comparison of cases in Sweden, Norway and Denmark.

NYHET | 31 aug 2017

Digital News Report 2017

People in the Nordic countries are among Europe’s most avid users of smartphones for reading news online. They are also the most willing to pay for online news. These are some of the findings in the Digital News Report 2017 from the Reuters Institute.

Prenumerera på Norden