Norden

NYHET | 18 sep 2017

Så dokumenteras NordMedia 2017

NordMedia 2017 är över och konferensdokumentation är i full gång. Några förändringar kommer ske från föregående år.

NYHETSBREV | 12 sep 2017

Ny utgåva av Medietrender i Norden

De nordiska länderna blir alltmer digitala och mobila. Medieanvändningen på nätet växer och i internationella jämförelser ligger Norden i framkant. Samtidigt visar undersökningar att nordborna inte överger de traditionella medierna.

NYHET | 6 sep 2017

Nordiskt expertmöte om falska nyheter

Nordicom anordnar tillsammans med Nordiskt Journalistcenter i slutet av september ett expertmöte om falska nyheter. ​

NYHET | 31 aug 2017

Report maps business models of Nordic local and city newspapers

A report published by the Communication Research Centre CRC at the University of Helsinki explores the business models of local and city newspapers in Scandinavia. The report, written in Finnish, is based on a description and comparison of cases in Sweden, Norway and Denmark.

NYHET | 31 aug 2017

Digital News Report 2017

People in the Nordic countries are among Europe’s most avid users of smartphones for reading news online. They are also the most willing to pay for online news. These are some of the findings in the Digital News Report 2017 from the Reuters Institute.

NYHET | 30 aug 2017

Nordisk telekomrapport: Mobilt fortsätter att öka

Mobil datatrafik fortsätter att växa kraftigt i Norden. Samtidigt ökar tillgången till snabbt bredband, där alla nordiska länder ligger över EU-genomsnittet. Det visar den årliga rapporten från de nordiska telekommyndigheterna.

NYHET | 21 jun 2017

Ny rapport kartlägger hat och hot på nätet i Norden

Både kvinnor och män utsätts för kränkningar på nätet. När män utsätts för näthat är det kränkningar som anspelar på yrkesskicklighet och kompetens eller hot om våld. Kvinnor utsätts istället för sexism, sexuella hot och trakasserier. Det visar ny rapport som Nordisk information för kunskap om kön (NIKK) presenterar idag.

NYHET | 16 jun 2017

Radiolyssnandet i Norden 2016

Sju av tio nordbor lyssnar på radio varje dag via FM/DAB eller direkt via webben. Radiolyssnandet i Norden håller sig därmed en ganska stabil nivå. Däremot är podcast-lyssnarna fortfarande få. Det visar 2016 års nordisk radiodata, sammanställda av Nordicom.

Prenumerera på Norden