IKT / Sociala medier

NYHET | 8 sep 2017

Finland: Rapporter granskar Yles lokala nyheter på webben

Public service-bolagens nyheter på webben kan inte bevisas ha någon skadlig effekt på den kommersiella mediemark-naden. Den slutsatsen drar en finländsk rapport som granskat Yles regionala nyhetsverksamhet, baserat på ett antal nordiska utredningar om public service-innehållets eventuella påverkan.

NYHET | 31 aug 2017

Digital News Report 2017

People in the Nordic countries are among Europe’s most avid users of smartphones for reading news online. They are also the most willing to pay for online news. These are some of the findings in the Digital News Report 2017 from the Reuters Institute.

NYHET | 30 aug 2017

Nordisk telekomrapport: Mobilt fortsätter att öka

Mobil datatrafik fortsätter att växa kraftigt i Norden. Samtidigt ökar tillgången till snabbt bredband, där alla nordiska länder ligger över EU-genomsnittet. Det visar den årliga rapporten från de nordiska telekommyndigheterna.

NYHET | 3 jul 2017

UNESCO study: Protecting Journalism Sources in the Digital Age

Protecting Journalism Sources in the Digital Age is the name of a new global study produced by WAN-IFRA for UNESCO. It examines the risks and challenges confronting the safety and privacy of journalistic sources in the new digital environment.

NYHET | 4 apr 2017

Annonsepotensialet for digitale lokalaviser med brukerbetaling

Norske lokalaviser har styrket mulighetene til å få annonseinntekter fra nettet etter at de innførte brukerbetaling. Det kommer frem i en rapport som Handelshøyskolen BI har laget.

NYHET | 31 mar 2017

EU-länderna snart ikapp Norden online?

De unga i Norden är sedan länge dagliga webbanvändare, och även Nordens äldre är flitiga på internet. Men medan unga i Europa (EU-genomsnitt) använder webben  lika mycket som sina nordiska jämnåriga, är det stora skillnader bland de äldre i Norden och EU-genomsnittet. Det visar data från Eurostat.

NYHET | 9 mar 2017

Norden toppar digitalt EU-index 2017

Danmark, Finland och Sverige är Europas mest högpresterande länder i digitalisering enligt EU-kommissionens index för 2017. Norge ingår inte i sammanställningen, men ligger på samma nivå som grannländerna.

NYHET | 1 mar 2017

Danskerne vil ikke have skræddersyede nyheder på Facebook

En ny rapport fra Center for Nyhedsforskning på RUC viser, at mange danskere er bekymrede for, at Facebooks algoritmer gør synspunkter, der kan udfordre deres egne, mindre synlige.

NYHET | 28 nov 2016

Friheten på nätet minskar

Friheten på nätet minskar för sjätte året i rad. Allt fler länder försöker kontrollera sociala medier och meddelande-appar, enligt en global rapport från Freedom House. Island lyfts fram som en ledande förespråkare för yttrandefrihet.

Prenumerera på IKT / Sociala medier