Foto av Nordicoms publikationer och omslaget till Nordicom Review.

Ledig tjänst: Nordicom söker vetenskaplig redaktör

Nyhet
 | 15 september 2022
Nordicom söker nu en vetenskaplig redaktör som vill bli en del av vår förlagsverksamhet. Nordicoms två vetenskapliga redaktörer ansvarar för att säkerställa den vetenskapliga kvaliteten i våra publikationer och arbetar bland annat med att bedöma och besluta om manuskript och peer-review-granskningar.

Obs. Ansökningstiden för den här tjänsten har gått ut.


Nordicom söker en ny kollega till vår redaktörsgrupp, då en av våra vetenskapliga redaktörer har fått möjlighet att fortsätta med sin forskning vid Universitetet i Oslo. Karin Hjorthen Zelano som nu lämnar tjänsten har varit vetenskaplig redaktör vid Nordicom i nästan fyra och ett halvt år och kan varmt rekommendera tjänsten.

– Rollen som vetenskaplig redaktör är en blandning av att, å ena sidan, arbeta på egen hand – ta beslut och bedöma den vetenskapliga kvaliteten i manuskript och peer review-granskningar – och å andra sidan samarbeta nära med andra – både inom vår redaktörsgrupp och med externa redaktörer och författare, säger Zelano.

Nordicoms två vetenskapliga redaktörer stöttar författare och externa redaktörer genom hela skriv- och utvärderingsprocessen för våra böcker och tidskriften Nordicom Review. En viktig del av rollen som vetenskaplig redaktör är att bygga och underhålla ett mångsidigt nätverk med medie- och kommunikationsforskare i Norden och internationellt.

Läs mer och ansök

Läs mer om Nordicoms vetenskapliga förlagsverksamhet och den lediga tjänsten i på NordMedia Network, med kommentarer från Nordicoms föreståndare Jonas Ohlsson, Nordicoms vetenskapliga redaktör Johannes Bjerling, och Nordicoms vetenskapliga redaktör Karin Hjorten Zelano som nu lämnar tjänsten.

Områden :