Kategori: Om Nordicom

Tobias Lindberg vid Nordicom presenterar Mediebarometern 2022
Nyhet | 18 sep 2023

Ledig tjänst: Nordicom söker utredare

Nordicom söker en ny utredare till arbetet med att fördjupa kunskapen om mediernas utveckling i Sverige och Norden. Det är ett arbete som också inkluderar Mediebarometern, den största oberoende undersökningen av medieanvändningen i den svenska befolkningen.
Två bilder: En hög med mappar och ett foto av Magnus Fredriksson.
Nyhet | 23 mar 2023

Magnus Fredriksson ny redaktör vid Nordicom

I mars börjar Magnus Fredriksson som redaktör vid Nordicom. Fredriksson har en lång forskarbakgrund och kommer senast från rollen som docent och studierektor för forskarutbildningen vid Institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG) vid Göteborgs universitet.
Två händer som skriver på en laptop.
Nyhet | 18 okt 2022

Nordicom lanserar ny webb

Efter flera månaders arbete är vi nu mycket glada att lansera Nordicoms nya webbplats. Den nya webben ger en tydlig bild av vår verksamhet och fokuserar på våra användares behov.
Foto av Nordicoms publikationer och omslaget till Nordicom Review.
Nyhet | 15 sep 2022

Ledig tjänst: Nordicom söker vetenskaplig redaktör

Nordicom söker nu en vetenskaplig redaktör som vill bli en del av vår förlagsverksamhet. Nordicoms två vetenskapliga redaktörer ansvarar för att säkerställa den vetenskapliga kvaliteten i våra publikationer och arbetar bland annat med att bedöma och besluta om manuskript och peer-review-granskningar.
Ett kollage med bilder på Nordicoms personal och Nordicoms logga.
Nyhet | 17 aug 2022

Ledig tjänst: Kommunikatör

Nordicom söker nu en skicklig kommunikatör som kan hjälpa oss med vårt utåtriktade arbete. Tjänsten är ett föräldravikariat på 100 % med tillträde under hösten 2022. Sista ansökningsdag är 8 september 2022.
Seminariegatan.
Nyhet | 14 apr 2022

Ledig tjänst: kommunikatör

Till följd av en stundande föräldraledighet söker Nordicom nu en erfaren kommunikatör som kan ta över ansvaret för kommunikationen och marknadsföringen av våra vetenskapliga publikationer. Sista ansökningsdag är 6 maj 2022. 
3 bilder: En mobiltelefon som visar NordMedia Network. Omslaget till Mediebarometern 2020. Webbinariet om Mediebarometern 2020.
Nyhet | 03 feb 2022

Året som gått: Nordicoms höjdpunkter 2021

Nordicom Review ökade sin citeringsgrad markant, Mediebarometern visade på den högsta mediekonsumtionen någonsin, och Nordicom gick in i nya betydande projekt för medieforskningen. Här sammanfattar vi några av Nordicoms höjdpunkter från året som gått.
De nordiska kulturministrarna 2021
Nyhet | 04 nov 2021

Nordicom ska undersöka teknikjättarnas inflytande över nordiska nyhetsmedier

De nordiska kulturministrarna har gett Nordicom uppdraget att ta fram en ny rapport om teknikjättarnas inflytande över de privata nyhetsmediernas förutsättningar i Norden.
Foto av Tobias Lindberg
Nyhet | 19 mar 2021

Nordicom välkomnar Tobias Lindberg

I maj kliver Tobias Lindberg, idag analys- och opinionsansvarig på TU – Medier i Sverige, in i en ny roll som forskare med inriktning mot svensk och nordisk medieutveckling vid Nordicom.
Nummer 5
Nyhet | 18 jan 2021

Topp fem-listor: De mest lästa nyheterna och publikationerna 2020

Teknikjättarnas makt över medierna, krispaket till Nordens medier under coranapandemin, jämställdhet i nyhetsmedierna och svenskarnas medievanor är bland det mest lästa innehållet från Nordicom 2020. Här listar vi förra årets höjdpunkter.